esmaspäev, 28. detsember 2015

Muusikaelamus vol 28 õpetaja Katrinilt.

Aasta kokkuvõtteks tahaksin jagada kolme eriilmelist, kuid samas ääretult sooja ja südamlikku kontserti, mis pimedal ajal minu hinge soojendasid.

8. novembril, isadepäeval käisin Elva huviala- ja kultuurikeskuses Sinilind kuulamas kontserti  "Oled olemas", milles musitseerisid isa, poeg, tütar - Vaiglad. Kontserti kuulates mõtlesin, milline rõõm võib olla ühel isal  koos oma lastega muusikat teha ja seda just isadepäeval. Kõik etteasted olid suurepärased ning siirad.












22. novembril külastasin taas Sinilinnu keskust ning seekord hingedeaja kontserti, kus esinesid Silver Sepp oma fantaasiapillidel ning lugusid vestis mahedahäälne muinasjutuvestja Piret Päär.
Mõlema esineja esitused olid lummavad ning publikus osalejana sain kaasa laulda, kaasa mõelda ning omigi mõtteid mõlgutada.











2. jõulupühal, 26. detsembril käisin Tartu Peetri kirikus kuulamas oma lemmikuid vokaalansamblist Estonian Voices. Häälega loodud muusika on mind lummanud alati. Kuus lauljat - 3 nais- ja 3 meeshäält esitasid a capella (abiks vaid mikrofonid) tuntud jõululaule, aga ka Arvo Pärdi ning Veljo Tormise loomingut. Põnevad lauluseaded ning vapustavad hääled panid kirikutäie rahva ühes rütmis hingama. Vapustavalt uhke lõpp muusika-aastale.